Dag 24: 1 december 2007: Thuiskomst
Om kwart over 11 Nederlandse tijd zijn we geland op Schiphol. De vakantie was nu echt voorbij. We hoopten dat Janny en Bep ons zouden ophalen van het vliegveld. Eigenlijk verwachten we het een beetje, aangezien zij dat ook na onze vakanties hadden gedaan. We zagen ze echter niet toen we de koffers pakten. Toen we die eenmaal hadden, was het tijd om afscheid te nemen van de groep. En afscheid nemen is nooit leuk. Je bent toch een redelijk lange tijd intensief met elkaar opgetrokken. Dus dan is het toch vreemd om ze niet meer te zien. We hebben iedereen bedankt voor de ontzettend mooie reis samen. Maar waarschijnlijk zullen we ze toch nog wel een keer zien bij een reünie van de vakantie. Dat hadden we ons in ieder geval voorgenomen.

De controle door en ja hoor daar stonden Janny en Bep ons toch op te wachten! Echt superleuk! We hebben nog een kop koffie gedronken en zijn daarna naar huis gereden. En natuurlijk hebben we in de auto al honderduit gesproken over de vakantie en hebben we Janny en Bep “uitgehoord” over wat we allemaal gemist hadden. Gelukkig niet zo veel.

Om 14.00 uur waren we echt weer in ons eigen huisje. De vakantie was echt weer ten einde. Helaas. En dan ga je weer gewoon over tot de orde van de dag. Boodschappen doen en vooral veel wasjes draaien. Wat was het trouwens koud in Nederland. ’s Avonds zaten we op de bank en toen hadden we allebei wel een beetje heimwee naar Costa Rica. Na een lange reis hadden we verwacht dat we wel makkelijk in slaap zouden komen. Maar dat bleek niet juist. Om 2.00 uur ’s nachts lagen we nog wakker. Zoiets heet nu een jetlag geloof ik. De volgende ochtend ging om 11.30 uur de wekker, maar we hadden nog wel uren kunnen slapen. Maar Ronald moest weer naar de voetbal en mijn ouders zouden ’s middags komen, dus we moesten eruit.

’s Middags natuurlijk al een groot gedeelte van de vakantieverhalen aan mijn ouders verteld. ’s Avonds hebben we de ouders van Ronald, mijn ouders en Marcel en Odylle en Jesse mee uit eten genomen. Dit als definitieve afsluiting van de vakantie. En maandag? Toen zaten Ronald en ik weer achter ons bureau.

SLOTOVERWEGING

Dit was de vakantie naar Costa Rica. De vakantie waar we ongeveer een half jaar naar uit hadden gekeken en die in een mum van tijd weer voorbij was. Costa Rica is een prachtig land met schitterende natuur. Zo veel kleuren groen heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Ik wist niet eens dat er zo veel kleuren groen waren. We hebben ontzettend veel gezien tijdens deze vakantie. Het ene nog mooier dan het ander. Alles met hun eigen bijzonderheden. Het prachtige land in combinatie met een erg leuk en gezellig reisgezelschap heeft deze reis tot een groot succes gemaakt. Voor iedereen die van overweldigende natuur houdt, wandelen leuk vindt en geen relaxvakantie wil hebben, is Costa Rica zeker een aanrader! Het is een bijzonder mooi land met landschappen zo mooi dat het ontroerend is.