Dag 16: 23 november 2007: Wandelen, warmwaterbronnen
We konden een beetje uitslapen. Dit in tegenstelling tot diegenen die de Chirripó gingen beklimmen, die moesten volgens mij om 5.00 uur al weg. Ronald, Mike en ik zijn rond een uur of negen gaan wandelen. Marianne bleef bij het hotel. Het was schitterend weer. Tijdens de wandeling hebben we prachtige uitzichten gezien en veel mooie vogels. Ontzettend veel verschillende soorten. Voor Ronald dus echt een paradijs.

Toen we een broodje aten bij een tentje, zagen we van die kleine papegaaitjes over vliegen. Die wilden we dus van dicht bij gaan zien. We zijn dan ook die richting opgelopen waar ze naar toe waren gevlogen. Daar zagen we ze in de verte wel in de bomen zitten. Maar dus van een behoorlijke afstand. Maar er was geen mogelijkheid om dichterbij te komen. Dus wij hebben daar bijna een half uur staan wachten in de hoop dat ze meer onze kant op zouden komen. Maar dat deden ze dus niet. Toen zijn we maar verder gaan lopen. Maar je gelooft het niet, we hadden nog geen twee stappen gezet, bleken er wel een stuk of 15 in een boompje die vlakbij ons stond te zitten! En je raadt het al, camera in de aanslag en weg waren ze. Ze hebben heel waarschijnlijk de hele tijd zo vlakbij gezeten, terwijl wij ze juist graag van zo dichtbij wilde zien. Dat was dus wel oenig. Maar we konden er wel om lachen. Achteraf zeker omdat we de vogeltjes toch nog van erg dichtbij hebben gezien. En daar wel leuke foto’s van kunnen maken.

Rond 14.00 uur waren we weer terug bij het hotel waar het behoorlijk druk was. Het was onderwijsdag. Alle leraren waren vrij en vermaakten zich bij ons hotel. Ook wij zijn even gaan relaxen bij het zwembad. Het water van het zwembad was erg koud, dus daar was ik snel uit. Maar wel even lekker een boekje gelezen bij het zwembad.

Rond 15.30 uur zijn we naar de warmwaterbronnen gelopen. Het zou niet zo ver lopen zijn, maar dat viel vies tegen. En wat voor wandeling. We hebben de kleine Chirripó beklommen. Het ging echt onwijs steil omhoog. Eenmaal aangekomen bij de warmwaterbronnen, bleken het twee warme baden te zijn, maar heel natuurlijk aangelegd. Het was dan ook heerlijk. We zijn er niet erg lang gebleven omdat we niet in het stikdonker terug wilde lopen. We moesten ook weer steil naar beneden lopen en dan is het toch wel prettig als je wat ziet.

Onderweg begon het ook nog wat te regenen, maar dat was niet heel erg vervelend. Om 19.00 uur hebben we weer gegeten. Na het eten hebben we geen UNO meer gespeeld. Onze ogen vielen tijdens het eten al bijna dicht. We zijn dan ook op tijd gaan slapen.